mandag den 10. november 2008

Stisystemet

Nu er det muligt at gå en tur i Taps og nærliggende omegn, men man kan ikke altid undgå at gå på de etablerede veje, hvor der kører biler, men ambitionen er, at man kan holde sig "udenfor".

Vores ønske med et mindre stisystem er, at man kan komme ud i naturen og se på f.eks. Taps å, som er en rekreativ naturperle.

Det vil give én, en større ro i sindet og livsglæde i det hele taget.

Ideen med stisystemet er, at det ligger bynært, og at det er etableret uden større omkostninger..

Stisystemet kræver stor velvilje fra de lodsejere, der ligger ved åen, men de skal i forvejen etablere en ”miljøzone” langs åen, som ikke må benyttes. Etableringen af stier langs med åen, vil give os mulighed for udnyttelse af disse arealer, og vil ikke koste lodsejerne ret meget andet, end en smal stribe mark, mod at vi bruger arealet.

Der er truffet aftale med en lodsejerne.

Der er etableret stier langs Taps å ved det offentlige grønne område bag Dahlsvænget/Åbrinken, der er etableret en sti fra sportspladsens vestlige afgrænsning og fra skolens legeplads til Taps Stationsvej, ligesom der er etableret en sti fra Ødisvej 53 til Skovrup Landevej. (Den gamle kirkesti)

Etablering af stier og broer over åen, vedligeholdelsen og eventuelle ansøgninger til vandløbsmyndigheden er foretaget af Taps Borgerforeningen. Der er gennem "Landsbypuljen" skaffet midler til etablering, broer og til indkøb af en græsslåmaskine.

Det er vores håb i fremtiden, at der kan etableres en sti langs Taps å fra Koldingvej til Sønderskovvej.

Vi håber at Statskovvæsenet, som planlagt, får lov til at reetablere den gamle ”banesti” fra Tapsøre Vesterskov og til Taps Kirke.

Dette vil give en stor sammenhæng i stisystemet og have stor rekreativ, lokal kulturmæssig værdi.